Онлайн гра Reborn Online

Огляд гри Reborn Online 2018

Reborn Online (Реборн) це азіатська MMORPG в жанрі корейського фентезі з динамічними боями і великим барвистим світом. Гра є клієнтським типом, для того щоб грати безкоштовно необхідно завантажити спеціальний установник і пройти просту реєстрацію. Російськомовна версія і сервер для гравців з СНД представлений порталом GameNet, а також на ньому ви знайдете безліч інших розваг.

Ви здивуєтеся, але вам доведеться подорожувати по якомусь китайському Асгарду. А так все інше повторює майже точь-в-точь будь-яку рольову гру. Кожен проект має свою родзинку, і тут можна створити свою армію з ельфів помічників, двох солдатів в цьому випадку можна вважати армією. Так, ви правильно прочитали перед вами скандинавська легенда в азіатській оболонці з ельфами. Але картинка відмінна, відмінне 3D, яке добре виглядає і в шірокоформатці.

За фактом Reborn Online це класика жанру в іншій інтерпретації, зараз з'являється безліч проектів схожих на "Лінейдж", і при цьому завжди і всюди сервера забиті, цей жанр просто вічний. А друга родзинка це повністю вільний PvP ніяких обмежень в цьому немає, а система помічників досить цікава. А ось PvE це відображення всієї армади MMORPG, на цих нескінченних полях ви перетворитеся, як і личить ММО в справжню грінділку.

-->
ЖанрЭкшен, MMORPG, MOBA, Фентезі
РозробникUTGames
ВидавникGameNet
ОсобливістьЕкшен битви
Дата виходу2013
Офіційний сайтreborngame.ru

За основу сюжету в Reborn Online була взята скандинавська міфологія, зокрема події відбуваються світі під назвою Асрагд. Починаючи гру за просту людину ви зможете стати в один ряд з легендарними богами роблячи епічні подвиги. Цей світ завжди був в стані напруги, і ніхто не міг бути в спокої. Вам же доведеться захищати Асгард знову, і цій боротьбі немає кінця, адже зло не дрімає. Тобто історія крутиться навколо протистояння богів за владу, сюжет повторює повністю скандинавську сагу, про яку в огляді НЕ сенсу розповідати. Ігрова всесвіт ділиться на локації, які представляють собою острова відрізняються один від одного повністю, на них різний клімат, рослини, і фауна. На одних безкраї простори з вічної взимку, на інших переважають пустелі, а десь вічні сутінки або сонячні тропічні ліси.

Розташування елементів інтерфейсу на ігровій зоні Reborn Online є класичним для всіх MMORPG, нічого характерного в цьому ви не знайдете. У верхньому лівому кутку розташовуються статус бари здоров'я, манни, досвіду та інших основних параметрів персонажа. Внизу розташований чат, рюкзак, карта, таланти і інші типові речі. Відносно управління, то можна керуватися тільки однією мишкою, розробники підготували дві панелі управління для гравців, які максимально підійдуть будь-якому геймеру. На клавіатуру можна винести активні бафи і Скіл, а всі інші функції цілком можна виконувати мишкою, просто клацаючи на іконки в нижній частині ігрової зони.

Шлях гравця в Reborn Online починається зі створення персонажа, де модно вибрати риси обличчя, зачіску, одяг, підлогу і природно нікнейм. Але якщо не хочете морочитися, можете натиснути на кнопку рандом і отримаєте випадкового персонажа, хоча за п'ять хвилин можна впоратися і самому. Далі ви опиняєтеся на одному з островів і починаєте виконувати різні квестовиє завдання, так само при цьому можна організувати паті разом з іншими гравцями.

В загальному геймплей простий і типово різноманітний як для будь-якої MMORPG, квести такі, як і всюди, наприклад вбивство монстрів, дослідження, доставка речей і так далі. У цю рутину вносять різноманітність івенти, які завжди проходять за розкладом, крім месілово з мобами, з босами і гравцями, є цілком миролюбні заняття рибалка і навіть подорожі.

Прокачані гравці тусуються в підземеллях, їх там достатньо багато, це перший за популярністю тип локацій, після нього йдуть PvP. Більшість мобів однотипні і не запам'ятовуються. А ось рейдові боси лякають геймерів навіть на відстані кількох кілометрів. Адже самому вальнуть гіганта, з якого випадають міфічні і легендарні предмети під силу лише одиницям на сервері, які буквально живуть цією грою. Як ми говорили на початку, система вихованців розвинена і на перших рівнях вам дадуть в нагороду цінного пета, це Балакуча Кішка і тільки на 7 днів. Її цінність в тому, що вона автоматично бігає і збирає лут, що випав з мобів, при цьому ви економите час і не відволікаєтеся на дрібниці і не впадаєте в рутинні справи.

Ще Reborn Online має фішку, крім здоров'я і манни, є такий параметр як лють, при накопиченні ста очок можна використовувати Ульт, яка здатна мало не з одного удару знести міцного мобу. У грі можна стрибати і танцювати, хоча це ніяк не застосувати при вбиванні мобів, але періодично повеселити себе можна. Картинка гарна, прокачування проста, геймплей не напружує зовсім, що ще треба від гри? Також чимало гравців знаходять схожість з популярною грою Blood & Soul, адже ігрова механіка і динаміка битв схожа.

Reborn Online системні вимоги та характеристики

ПроцесорIntel Pentium 4 2.0GHz
Місце на диску3 Gb
ВідеокартаGeForce 7600GT
ПроцесорIntel Core E2140 1.6GHz і каще
Оперативна пам'ять2 GB
Місце на диску4 GB
ВідеокартаGeForce GTS250 і краще

Класи в Reborn Online

Перше що вам кинеться в очі, це відсутність рас в Reborn Online, точніше присутність всього однієї і це люди. Поділу на фракції по типу як в "WoW" орда і альянс немає. Класів також не багато, тільки чотири, приналежність до одного з них можна вибрати тільки на 20-му рівні. При цьому ви зможете приміряти на себе всі ролі, але зупинитися можна лише на одному класі:

• Воїн - звичайний, стандартний клас для будь-якої MMORPG, його призначення це ближній бій, володіє великим запасом здоров'я і захисту. Використовує мечі, списи, сокири і так далі. Після досягнення 60-го рівня ви зможете вибрати спеціалізацію стража або берсеркера, один більш дамагерний, інший більш міцний.
  • Стрілець - його спеціалізація дальній бій, може вражати тільки поодинокі цілі, але небезпечний через наноситься шкоди, простих мобів може косити пачками. Найчастіше стоять позаду танків, так як запас здоров'я малий, а броня слабка, але ці недоліки перекриває швидкість і спритність. По досягненню 60-го рівня можна вибрати спеціалізацію Мисливець або Вбивця.
  • Маг - це найслабший по здоров'ю і броні і часто повільний, але здатний завдавати великої масовий шкоди по декількох цілях одночасно, також як і лучник стоїть позаду танків. По досягненню 60-го рівня ви можете стати містиком або архімагу.
  • Бард - його ефективно можна використовувати тільки як саппорт, майже як маг, але його зброя це музичні інструменти, може бути і Баффер і лікарем одночасно. Їх пісні небезпечні для ворогів, але є щитом і цілителем для союзників. Після досягнення 60-го рівня ви зможете вибрати між заклинателем і цілителем.

Прокачування і вміння в Reborn Online

В Reborn Online гравець проходить разом з персонажем шлях з першого по сотий рівень, перший полтинник проноситься приблизно за 3-4 дня. А ось далі для деяких цей процес може перетворитися в грінділово на мобах. Так як майже всі квести це вбивство тих же мобів, в процентному співвідношенні інших типів квестів мало. Прокачування краще йде в підземеллях і переважно в зіграних паті, адже тільки там видобуваються цінні шмотки і досвід у великих кількостях. Рейд боси в цій грі є божествами зі скандинавських легенд, так що ви ще можете приміряти на себе вбивцю богів.

При досягненні нового рівня вам будуть видаватися окуляри талантів для розподілу по древу навичок, так як вам буде більш переважно. Є пасивні і активні, пасивні мають одну модифікацію, а активні кілька. На 50-му рівні у вас буде можливість підвищувати бойові характеристики персонажа, такі як: кріт, шанс кріта, концентрація, силу духу і додаткові очки до здоров'я і манну. Також на 50-му рівні можна отримати божественну силу і відповідні навички, які посилять класову спеціалізацію і додадуть пафосу вашого персонажа.

Крафт і поліпшення предметів

Передбачено шість ремесел, що дозволяють гравцеві виготовляти обладунки, одяг, зброї, прикраси (біжутерію), або добувати руду, яка є дуже ходовий. Зауважимо, що рудокопом бути важко, так як більшість рудників знаходиться в небезпечних зонах, де вас можуть постійно атакувати, єдина складність це малий рюкзак збільшує лише за Донат. У плані системи поліпшень, то це копія будь-корейської MMORPG. Система заточек дозволяє заточити будь-яку річ, природно з кожним новим рівнем шанс на успіх зменшується і потрібно зробити більше спроб для успіху. Тут все одноманітно, розписувати в подробицях не бачимо сенсу.

Режими гри в Reborn Online: PvP і PvE

Було б дивним побачити в Reborn Online щось не типове жанру MMORPG, PvE краще поєднувати з квестами і завданнями, які беруться у NPC. Крім цього можна поєднати цю справу зі знайомством цього світу. Також швидше йде прокачування, і ви будете отримувати безпосередньо за виконану місію речі, зброю, золото. Якщо створити паті з різних класів, то ви будете укладати мобів на лопатки, як дітей.

За всіма відомої класики PvP проходять на аренах в форматі дуелей 1 на 1, 2 на 2, 3 на 3, 5 на 5. Осади і кланові битви природно більш масштабні, але проходять набагато рідше і часто вони заздалегідь заплановані. Також участі в цих грандіозних подіях дає відчутні бонуси, і паливо для ельфів душі і кристали. Безпосередньо в русі можна юзати активні Скіл і комбо удари, що робить PvP видовищними і ефектними. При великих замісах єдине, що буде складно прицілитися по ворогу, але якщо у вас потужний комп'ютер, то такого у вас не буде. Битися можна всюди, крім самого Асгарда, з ким завгодно і коли завгодно. PvP розділені на три режими:

• Світ - ви атакуєте всіх, а вас не можуть;
  • Битва - у кого режим світ атакувати не можна, а всіх інших можна, над вашим персонажем буде відображення двох схрещених шпаг;
  • Війна - атакуйте всіх, але після першої атаки над вами з'явиться значок черепа, і тоді бережіться будь-кого.

Маунти з ельфами

Їздових тварин тут багато, ухмиляє лише те, що їх ви носите з собою в мішку, а потім просто викликаєте в потрібний момент. Різноманітність їх скінів стандартно більше, як і у будь-якій MMORPG, з підвищенням рівня вам будуть доступні більш потужні скакуни. На рахунок помічника, майже зі старту ви отримаєте собі маленького ельфа, який буде отримувати частину вашого досвіду, і буде прокачуватися разом з вами, отримуючи підвищення своїх основних характеристик, при цьому вам будуть нараховуватися бонусні очки. На перших рівнях ельф схожий на світиться кулька або на своєрідну фею і виглядає він так до 20-го рівня, пізніше він буде виглядати як справжній ельф. Він буде вам завжди допомагати в бою, і при цьому потрібно його постачати предметами і годувати душами для зростання характеристик. Ельф може бути лучником або бардом, тобто буде наносити фізичний або магічний шкоди.

Соціальна складова і донат

Так як Reborn Online є грою, що поширюється по моделі free-to-pay, тобто безкоштовно, логічним було б припустити, що творці з розробниками повинні щось та й заробляти. Тому існує преміум магазин, в якому можна придбати важкодоступні речі і знаряддя. У магазині приймаються купони, які виходять під час гри і GN-монети (Донат). Але, купони видаються лише після досягнення 50-го рівня.

Щодо соціальної частини, то тут великі об'єднання як і раніше клани і гільдії. Вступити в які може будь-хто, а от створення обійдеться в 20 GN. Саме перебуваючи в клані можна потрапити в сильний склад і вибивати цінні речі з рейд босів, а не купувати їх в магазині. Самі епічно сутички відбуваються між альянсами, сам сенс гри зводиться до цього, поодинці не тільки нудно, але і самому не вийде побачити всю красу цього світу.

Вільне прокачування
Розвинена система крафта
Багато талантів і скілів
Корейський проект
Не сама передова графіка
Не швидке прокачування

Reborn Online в основній своїй масі здобув популярність і популярність в азіатському регіоні і англомовних країнах. А ось в СНД армія фанатів в десятки разів менше. Ігровий світ якісно пророблений, все на рівні, геймплей різноплановий, в цілому на пару місяців середньостатистичного гравця повинно вистачити, адже прокачування в порівнянні з іншими проектами майже блискавична. Майже 95% речей можна отримати абсолютно безкоштовно ігровим шляхом не вдаючись до Донату. Хочеться відзначити, що проект в деякій мірі виїжджає на PvP режимі, і завдяки системі вихованців і помічників. Раса одна, класів всього чотири, так що не заплутаєтеся, і кач буде гранично не складним в розумінні дій. В цілому гра як гра, гідний проект, реєструйтеся і оцінюйте самі.